Page content

Omgaan met Ouders

Hoe ga je om met ouders die het niet eens zijn met jouw aanpak? Ouders vinden vaak dat hun kind tekort wordt gedaan en voelen zich niet gezien en gehoord. Maar dat geldt ook voor jou! Als zo’n situatie escaleert wordt het ongemakkelijk. Toch hoeft het niet zo te zijn.

Kans

Wat zou er gebeuren als je een confrontatie als een kans gaat zien? Een kans om verwachtingen en onderliggende behoeftes op tafel te krijgen die anders nooit besproken worden. Vanuit dit perspectief wordt een confrontatie een kans om de verbinding met ouders sterker te maken. Met wederzijds begrip als gevolg.

Wat leer je?

Door de masterclass word je conflictvaardiger. Dit helpt je zowel in situaties met ouders, als andere situaties op het werk en privé.

  • Je wordt je bewust van eigen en andermans gedrag en de achterliggende gevoelens en behoeften.
  • Je ervaart wat er gebeurt als er bij jou en de ander op een “rode knop”“ wordt gedrukt.
  • Je ontdekt nieuwe invalshoeken en stijlen waardoor je escalerende situaties kan voorkomen.
  • Je ontdekt je lef om meer te gaan experimenteren.

Wat kan je verwachten?

De trainers dagen je uit met dynamische oefeningen waaronder toegepast improvisatietheater. Je gaat op een speelse manier jouw grenzen verleggen en jouw eigen handvaten ontdekken om vaardig met lastige situaties met ouders om te gaan. Aan het eind ga je naar huis met een Toolkit Eerste Hulp Omgaan met Ouders. Speciaal aangepast op jou.

Voor wie?

De Masterclass Omgaan met Ouders is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en wordt in company gegeven. Wil je ook met jouw team of scholengemeenschap deelnemen aan de Masterclass, neem dan contact op of bel met Marleen (06-13270058) voor de mogelijkheden. De aanmeldingen voor de Masterclass bij onderwijsinstellingen waar de Masterclass al op het programma staat, lopen via de onderwijsinstelling zelf. Het maximale aantal deelnemers voor deze masterclass is 20 personen.

Omgaan met Ouders is een masterclass in de reeks “Het lastige luchtig maken”. Een samenwerking tussen Marleen Noordergraaf van Openblik Methode en Wendy Kock van Schitteren in je werk. Beiden experts in luchtigheid verbinden met diepgang.

Zij openen op speelse wijze blikken waardoor er ruimte ontstaat om op meerdere manieren naar een specifiek thema te kijken en van daaruit te handelen. Marleen vanuit haar ervaring als theatermaker en trainer en coach van de Openblik Methode. Zij ontwerpt verrassende (spel) oefeningen waarbij deelnemers direct inzicht krijgen in het effect van gedrag. Hierdoor worden gedragspatronen zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Wendy vanuit haar ervaring als senior HR-adviseur, (team)coach, procesbegeleider en trainer én haar talent om mensen op een creatieve wijze naar zichzelf, de ander en de context te laten kijken. Wij zorgen samen voor een dynamisch kader in een veilige sfeer, waardoor iedereen de ruimte voelt om te gaan Schitteren met Openblik.