Page content

Training spelen met conflicten

Conflicten

Of je er nu vol ingaat, wegkijkt of het laat sudderen tot het ontploft. Een conflict dat uit de hand loopt, geeft meer narigheid dan je lief is. En toch gebeurt het dat conflicten escaleren. Misschien omdat we niet zo goed weten hoe we met botsingen om kunnen gaan. Het voelt ongemakkelijk. Het is gedoe. We zien er tegenop. Dit hoeft het niet zo te zijn. Conflicten zijn ook een kans, als we ze wat luchtiger weten te maken. Dat kan als je je conflictvaardigheid vergroot.

Conflictvaardigheid vergroten?

Wil jij ook jouw conflictvaardigheid vergroten? Geef je dan op voor de 1-daagse training Spelen met conflicten! Door mee te doen aan deze training:

  • Word je je bewust van je eigen en andermans gedrag en de achterliggende gevoelens en behoeftes bij conflicten.
  • Ervaar je wat er gebeurd als er op “rode knoppen” wordt geduwd. Bij jou en bij de ander.
  • Leer je nieuwe invalshoeken en stijlen waardoor je jouw gedragsrepertoire en daardoor je speelruimte vergroot.
  • Word je conflict vaardiger. Dat helpt je zowel in werksituaties als privé om conflicten niet uit de hand te laten lopen.

Aan het eind ga je naar huis met een Toolkit Eerste Hulp Bij Conflicten. Speciaal aangepast op jou.

Wat kan je verwachten?

Verwacht vooral uitgedaagd te worden door de trainers met dynamische oefeningen waaronder toegepast improvisatietheater. Je gaat op een speelse manier jouw grenzen verleggen en ontdekt jouw eigen handvaten om vaardig met conflicten om te gaan. Verwacht geen PowerPoint presentatie of rollenspel met een acteur. Je gaat zélf aan de slag in een groep van minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers.

Voor wie?

Voor iedereen die met conflicten wordt geconfronteerd op het werk of privé. Zoals leidinggevenden, (staf)medewerkers, coaches, trainers, (HR-)adviseurs of zelfstandig ondernemers.

Ervaring deelnemers

“Jeetje een conflict is gewoon een spel. Ik heb bijna zin in mijn volgende conflict” – Daisy, Opleidingscoördinator

Een training waarbij je niet stil zit en conflicten als een spel benaderd. De sfeer is super open, waardoor je alle ruimte voelt om mee te doen. Dank!” – Annemarie, Communicatie Adviseur Maak het lastige luchtig is de doelstelling bij deze training. Nou, dat is gelukt! Liever vermeed ik conflicten. Na deze training voelt een conflict als één van de vele dingen waar je op een dag tegenaan loopt. Niet iets om je druk over te maken. De goed opgebouwde dag vloog voorbij. Veel gelachen, geoefend en geleerd over de verbale en non-verbale communicatie van mijzelf en anderen. Doe mij nog zo’n dag. Ik krijg er nieuwe energie van! Bedankt Marleen en Wendy.” -Patricia, Medewerker Studentenzaken

Serieus, maar ook licht. Aan de slag en oefenen met hoe je in conflicten staat en kan staan.” -Astrid, Teamcoach

Een creatieve ruimte die de vrees voor een conflict meteen verminderd. Bevrijdend en met veel humor en deskundigheid gebracht.” – Marleen, Docent Hogeschool

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor deze topdag! Wat ik erg fijn vond, is dat we niet de hele tijd naar allerlei theorie hoefden te luisteren, maar de hele tijd bezig waren. De ervaringen die je daardoor opdoet, zetten je  echt aan het denken: Oh, werkt dat zo en ook oh, werk ik zo? Het zorgde ervoor dat ik aan het eind van de dag niet helemaal uitgeblust was, wat normaal wel zo is na een trainingsdag. Jullie zijn geweldig en het zou zo goed zijn om zoiets te doen met elk team dat keurig in zijn hoofd blijft zitten.“- Astrid, Opleidingscoördinator

Tijdens de training werd ik uitgedaagd om eigen conflictstijl te verkennen en in een veilige omgeving te experimenteren met andere stijlen. Op een speelse manier en met humor heb ik conflictsituaties op een andere manier leren bekijken“- Samya, Docent VO

 

Praktisch

De training Spelen met conflicten wordt gegeven in Workshopruimte In De Oude Werkplaats, Tweede Oude Heselaan 121 te Nijmegen. Van 09.30 tot 16.30 uur. De eerst volgende training is op 28 oktober 2019. Je kan je inschrijven via onderstaand inschrijfformulier. Jouw investering is 475,- (ex BTW). Inclusief een heerlijke lunch en de toolkit Eerste Hulp bij Conflicten.

De trainingsdata voor 2020 worden binnenkort bekend.

Daag jezelf uit. Meld je aan om te gaan “Spelen met conflicten” in 2019.

Inschrijven

In-company

Schitteren met Openblik verzorgt ook In-company trainingen. Een op maat training toegespitst op de organisatie, afdeling of het team. Waarbij specifieke uitdagingen op een speelse manier worden aangegaan. Heb je nog vragen of wil je even overleggen of de open inschrijving of een In-company training bij jou past? Neem dan contact op of bel met Marleen (06-13270058).

Glimlach en knipoog,

Marleen en Wendy – Schitteren met Openblik

Spelen met conflicten is een training in de reeks “Het lastige luchtig maken”. Een samenwerking tussen Marleen Noordergraaf van Openblik Methode en Wendy Kock van Schitteren in je werk. Beiden experts in luchtigheid verbinden met diepgang.

Zij openen op speelse wijze blikken waardoor er ruimte ontstaat om op meerdere manieren naar een specifiek thema te kijken en van daaruit te handelen. Marleen vanuit haar ervaring als theatermaker en trainer en coach van de Openblik Methode. Zij ontwerpt verrassende (spel) oefeningen waarbij deelnemers direct inzicht krijgen in het effect van gedrag. Hierdoor worden gedragspatronen zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Wendy vanuit haar ervaring als senior HR-adviseur, (team)coach, procesbegeleider en trainer én haar talent om mensen op een creatieve wijze naar zichzelf, de ander en de context te laten kijken. Wij zorgen samen voor een dynamisch kader in een veilige sfeer, waardoor iedereen de ruimte voelt om te gaan Schitteren met Openblik.

Zelf ontdekken hoe je (weer) kan schitteren?
Volg de 7 stappen naar meer succes en werkplezier