Page content

De zoektocht naar een droombaan

Je bent jong en je wilt wat. Tijdens mijn afstuderen verlangde ik heel erg naar moment dat het allemaal achter de rug was en dat ik afgestudeerd was met een mooi cijfer en de wereld aan mijn voeten lag. Dat leek mij werkelijk een fantastisch gevoel. Vrij om te gaan en staan waar ik maar wil en ondertussen op zoek te gaan naar een passende baan. Het moment dat ik hoorde dat ik afgestudeerd was, was ik onwijs blij en stiekem ook een beetje trots op mijzelf, maar dat vrije gevoel, voelde ik maar nauwelijks.

Droombaan

Mede door mijn blog Diolifestyle.nl, mijn passie voor reizen en door mijn stage bij een PR bureau dacht ik te weten hoe mijn droombaan er uit zag. Toen ik eenmaal begon te solliciteren bleek het echter toch iets minder eenvoudig dan gedacht. Ik vind namelijk heel veel dingen leuk. Te veel misschien wel. Dit werd dan ook een grote struikelblok. Er is geen baan waar ik alles kan doen wat ik leuk vind, maar genoegen nemen met minder wilde ik ook niet. Struggles waar denk ik menig ander ook mee worstel van mijn generatie. The sky is immers the limit en het kan altijd beter of mooier.

Keuzes maken

Sneller dan gedacht vond ik een baan als PR en marketing consultant bij een PR bureau. Ik dacht oprecht dat ik dit een super leuke baan was en precies was wat ik zocht. Toch bleek dit in de praktijk vies tegen te vallen, maar ja. Wat doe je dan? Opgeven is iets wat ik niet graag doe. Daarnaast was dit mijn eerste echte volwassen baan. Misschien moest ik gewoon wennen aan dit volwassen leven? Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te stoppen en op zoek te gaan naar een andere baan die veel meer bij mij past.

If you can dream it, you can do it

Wat je ook besluit te doen, het is ontzettend belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en te ontdekken waar je talenten liggen. Als je ergens niet goed in bent, heeft het geen zin om dat te forceren. Er zijn genoeg andere dingen waar je wel goed in bent. Af en toe in het diepe springen is alleen maar goed en brengt je mooie dingen. Mijn motto is dan ook: if you can dream it, you can do it.

 

Mijn naam is Dionne, 25 jaar en altijd op zoek naar een uitdaging. In het dagelijks leven werk ik als online marketeer, onderhoud ik mijn persoonlijke blog Diolifestyle.nl en blog ik maandelijks op diverse websites. Daarnaast werk ik als freelancer en organiseer ik events.

Comment Section

0 Reacties op “De zoektocht naar een droombaan”

Plaats een reactie


Zelf ontdekken hoe je (weer) kan schitteren?
Volg de 7 stappen naar meer succes en werkplezier