Help, ik heb 101 ideeën en nu?

10 januari 2017
wendy

Ik heb 101 ideeën: dat is mijn kracht en mijn probleem. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen en dus gebeurt er niets. Kan je mij helpen?

Deze vraag kreeg ik laatst. Het is een uitdrukking waar je in gaat geloven. De moed zakt in je schoenen om iets te ondernemen.

Ideeën zijn gedachten waar nog geen vorm aan is gegeven

101 gedachtenflitsen waar je nog vorm aan moet gaan geven, lijkt mij behoorlijk ontmoedigend inderdaad. En waar ga je dan beginnen? Een mooie puzzel van 101 stukjes om op te lossen. Daar heb je natuurlijk als eerste de puzzelstukjes voor nodig.

Van gedachtenflitsen puzzelstukjes maken

Wat we hebben gedaan is eerst alle gedachtenflitsen zichtbaar maken door ze op een apart geeltje te schrijven. Zo kwamen we tot 50 puzzelstukjes. Dat is al de helft minder in een half uurtje tijd, tel uit je winst. Vervolgens zijn we de puzzel gaan leggen door de geeltjes te groeperen. Uiteindelijk kwamen we op drie ideeën (subdoelen) die we aan een kapstok hebben gehangen van een overkoepelend doel. En negen acties om die doelen te bereiken. De rest van de geeltjes waren geen ideeën maar regelzaken, die te lang waren uitgesteld, dus die kwamen op de to-do lijst.

Resultaat: overzicht en meer focus

101 warrige ideeën teruggebracht tot negen overzichtelijke acties en 1 to-do lijst. Dat geeft de ruimte om met een leger hoofd en met meer focus aan de slag te gaan. En ook ik kon wel wat meer focus gebruiken. Dus geïnspireerd door de vraag, heb ik na het gesprek meteen mijn eigen puzzel gelegd.

Heb je ook een vraag hoe je met meer focus, meer succes en meer plezier kan schitteren in je werk? En wil je die vraag aan mij voorleggen, twijfel dan niet en mail me op: info@schittereninjewerk.nl of bel me voor een Schitter Start Gesprek.

Schitteren in je werk
Dikkeboomweg 17 Nijmegen
06 40938104
Social media
Leuk om te connecten/volgen
Privacyverklaring
Algemene Vooraarden
BTW-nummer: NL001675508B24
Kvk-nummer: 65233263
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram