Page content

Het is zo fijn om mij te zijn…

Het is zo fijn om mij te zijn! Zeg eens eerlijk wanneer is de laatste keer dat je dit hebt gedacht of gezegd. Lukt het jou om met deze mildheid naar jezelf te kijken? Gisteren bracht ik mijn zoon naar musical les. Toen ik weg liep, popte in mijn hoofd het beeld op van zijn eerste toneelvoorstelling. Daar stond hij glunderend op een prachtig podium in hartje Utrecht. De zaal vol met trotse papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Waar ik er één van was natuurlijk.Zonder belemmerende gedachten van: Wie ben ik om…? Ben ik wel goed genoeg…? Wat zullen ze wel niet van me denken…? stond hij uit volle borst dit lied te zingen. En aan het eind van de avond kreeg hij volop complimenten over zijn tekstbeleving.

Inmiddels is mijn zoon drie jaar ouder en heeft al een hoop meegemaakt in zijn jonge leventje. Gelukkig heeft hij een nieuwe start kunnen maken in een andere stad op een andere school. Ondanks alles zingt hij met dezelfde enthousiaste tekstbeleving als toen nog steeds dit nummer. Ik kan alleen maar vurig hopen dat hij dit gevoel vast blijft houden, ook straks als hij puber is en later als volwassene.

Durf het aan en zing mee!

Heb jij de jongen of meisje nog in je die vol overgave, uit je tenen en met volle borst, mee zingt? Vast wel! Doe eens gek en zing luidkeels mee:

Ik ben ik en al doe ik mijn best

Ik ben anders dan de rest

Ik ben ik en dat is oké

Misschien een beetje anders maar doe het er maar mee

 

Ik kan alleen mezelf zijn

Wat je ziet is wat je krijgt

Ik loop niet keurig op de lijn

Maar iets opzij, dat hoort erbij

 

Ik ben ik en al doe ik mijn best

Ik ben anders dan de rest

Ik ben ik en dat is oké

Misschien een beetje anders maar doe het er maar mee

 

Ik doe het niet bewust

Ik ben alleen maar wie ik ben

Die gedachte geeft me rust

Het is zo fijn om mij te zijn.

(Uit Dolfje Weerwolfje, tekst Huub van der Lubbe)

 

Mildheid

Hoe voelt het? Een beetje onwennig misschien? Ik merk dat ik elke keer weer vrolijk word van het meebrullen met dit nummer. Niet omdat het mij een excuus geeft om me niet verder te ontwikkelen, want ik ben nu eenmaal zo… Maar omdat deze mildheid een mooi tegenwicht biedt tegen alle gedachten om niet goed genoeg te zijn. Bedankt Pjotr, Dolfje en Huub voor deze inspiratie.

 

Podium pakken

Wil jij vol enthousiasme jouw podium pakken en wil je uit volle borst jouw eigen plek in gaan nemen? Zodat jij gaat schitteren zoals jij bent met al jouw unieke talenten? Download hier mijn gratis e-book met de Schittermethode. 7 stappen naar meer focus, meer succes en meer werkplezier. Of neem contact op voor een Gratis Schitter Startgesprek.

 

Comment Section

0 Reacties op “Het is zo fijn om mij te zijn…”

Plaats een reactie