Het is zo fijn om mij te zijn…

26 september 2016
wendy

Het is zo fijn om mij te zijn! Zeg eens eerlijk wanneer is de laatste keer dat je dit hebt gedacht of gezegd. Lukt het jou om met deze mildheid naar jezelf te kijken?

Gisteren bracht ik mijn zoon naar musical les. Toen ik weg liep, popte in mijn hoofd het beeld op van zijn eerste toneelvoorstelling.

Daar staat hij glunderend op een prachtig podium in hartje Utrecht. De zaal vol met trotse papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Waar ik er één van ben natuurlijk.

Zonder belemmerende gedachten van: Wie ben ik om…? Ben ik wel goed genoeg…? Wat zullen ze wel niet van me denken…? staat hij uit volle borst dit lied te zingen. En aan het eind van de avond krijgt hij volop complimenten over zijn tekst beleving.

Inmiddels is mijn zoon drie jaar ouder en heeft al een hoop meegemaakt in zijn jonge leventje. Gelukkig heeft hij een nieuwe start kunnen maken in een andere stad op een andere school. Ondanks alles zingt hij met dezelfde enthousiaste tekst beleving als toen nog steeds dit nummer. Ik kan alleen maar vurig hopen dat hij dit gevoel vast blijft houden, ook straks als hij puber is en later als volwassene.

Durf het aan en zing mee!

Heb jij de jongen of meisje nog in je die vol overgave, uit je tenen en met volle borst, mee zingt? Vast wel! Doe eens gek en zing luidkeels mee:

Ik ben ik en al doe ik mijn best
Ik ben anders dan de rest

Ik ben ik en dat is oké
Misschien een beetje anders
maar doe het er maar mee

Ik kan alleen mezelf zijn
Wat je ziet is wat je krijgt

Ik loop niet keurig op de lijn
Maar iets opzij, dat hoort erbij

Ik ben ik en al doe ik mijn best
Ik ben anders dan de rest

Ik ben ik en dat is oké
Misschien een beetje anders
maar doe het er maar mee

Ik doe het niet bewust
Ik ben alleen maar wie ik ben
Die gedachte geeft me rust

Het is zo fijn om mij te zijn.

(Uit Dolfje Weerwolfje, tekst Huub van der Lubbe)

 

Mildheid

Hoe voelt het? Een beetje onwennig misschien? Ik merk dat ik elke keer weer vrolijk word van het meebrullen met dit nummer. Niet omdat het mij een excuus geeft om me niet verder te ontwikkelen, want ik ben nu eenmaal zo… Maar omdat deze mildheid een mooi tegenwicht biedt tegen alle gedachten om niet goed genoeg te zijn. Bedankt Pjotr, Dolfje en Huub voor deze inspiratie.

 

Podium pakken

Wil jij vol enthousiasme jouw podium pakken en wil je uit volle borst jouw eigen plek in gaan nemen? Zodat jij gaat schitteren zoals jij bent met al jouw unieke talenten? Neem contact op dan kijk ik met je mee, wat ik voor jou kan betekenen.

Schitteren in je werk
Dikkeboomweg 17 Nijmegen
06 40938104
Social media
Leuk om te connecten/volgen
Privacyverklaring
Algemene Vooraarden
BTW-nummer: NL001675508B24
Kvk-nummer: 65233263
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram