Perfectionisme versus creativiteit: de battle

19 mei 2016
wendy
De battle tussen mijn perfectionisme en creativiteit barstte los na een mooie vraag. Wat volgde is een verwarrende periode, een krachtig besluit, een prachtig resultaat en een verpletterende uitslag.

De start: Een mooie vraag

Bij de beoordeling van mijn portfolio voor de opleiding Professioneel Coach stond nog een laatste vraag open: Perfectionisme en creativiteit gaan volgens mij slecht samen, wat zijn jouw bevindingen?

In de euforie van de goede beoordeling heb ik deze vraag naast me neer gelegd. Na mijn worsteling om het perfecte portfolio te maken met uren zwoegen, teruglezen en veranderen, was mijn zelfreflectie even op.

De vraag bleef wel hangen. Mijn creatieve ik was duidelijk klaar met mijn perfectionistische ik en vastberaden om deze vraag niet los te laten. En zo begon mijn strijd tussen leven vanuit angst en leven vanuit vertrouwen.

De weg: Een verwarrende periode

Ik begon te veranderen en daardoor paste mijn baan en de invulling van mijn leven niet goed meer. De uitdaging was weg. Een verwarrende periode waarin boosheid, verdriet, angst en blijdschap elkaar in kort tempo opvolgde. Ook een mooie periode, omdat ik mezelf eindelijk de tijd gunde om te luisteren naar mezelf en om bewuste keuzes te maken vanuit wat ik wilde. Eén ding wist ik zeker en voelde ik heel sterk: Ik wil geen brandjes meer blussen, ik wil vuurtjes gaan stoken.

De keuze: Een krachtig besluit

Dit jaar heb ik besloten om mijn hart te volgen. Ik heb mijn vaste baan opgezegd, ben in het diepe van het ondernemerschap gesprongen en gestart met mijn onderneming Schitteren in je werk. Door alle zekerheden op te geven, geef ik mezelf de ruimte om vol vertrouwen mijn creativiteit te laten stromen.

Het doen: Een prachtig resultaat

Ik onderneem veel voor de eerste keer en voorheen was dat juist het moment dat mijn perfectionistische ik zich op de voorgrond drong ten koste van mijn creatieve ik.  Alle nieuwe dingen doe ik nu vol vertrouwen en met heel veel plezier, zonder bezig te zijn met: “ Het is nog niet goed genoeg om aan de wereld te laten zien.” Een heel concreet voorbeeld hiervan is deze eerste blog, die jij nu aan het lezen bent.

De uitkomst: Een verpletterende uitslag

Na vele rondes heeft mijn creativiteit uiteindelijk met een knock-out gewonnen!, het stroomt , het voelt goed en ik ben reuze nieuwsgierig naar alle nieuwe dingen en mensen die nog op mijn pad gaan komen. Ik ben de beoordelaar van mijn portfolio, heel dankbaar voor het stellen van haar vraag.

Herken je de strijd tussen de giganten perfectionisme en creativiteit?

Herken jij bij jezelf ook de strijd tussen perfectionisme en creativiteit? Hoe verloopt bij jou deze wedstrijd? Ik ben benieuwd.

Schitteren in je werk
Dikkeboomweg 17 Nijmegen
06 40938104
Social media
Leuk om te connecten/volgen
Privacyverklaring
Algemene Vooraarden
BTW-nummer: NL001675508B24
Kvk-nummer: 65233263
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram